Das Perfekt - nyelvtan és 3000 gyakorlat

Múlt idő / Perfekt

Összefoglaltunk neked (majdnem) mindent, amit a német múlt időről (Perfektről) tudni kell.

 

A német múlt idő egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Akadnak ugyan kivételek, de gyakorlással olyan tudást szerezhetsz, amelyet bármikor magabiztosan használhatsz. Természetesen megtalálod a magyarázatokat is, de a lecke erőssége az a 180 gyakorlat, amely közel 3000 feladatot foglal magába. Így biztos, hogy mire a végére érsz, nem lesz gondod az összetett múlt idővel.

(A leckét csak akkor ajánljuk Neked, ha jelen időben tudsz már mondatokat alkotni, tehát körülbelül A2-es szinttől.)

 • nyelvtani magyarázatok ábrákkal

 • lista a rendhagyó és erős ragozású igékről

 • sein-os igék

 • 180 gyakorlat

 • 3000 feladat

 • azonnal ellenőrizhető megoldások

 • hanganyagok

A titok

Unod már, hogy nem tudod megjegyzeni, hogy nem mered elmondani, hogy folyton hibázol. Akkor most itt az ideje, hogy rendet tegyünk. A német múlt idő képzésének szabályai egyszerűek, de sok a kivétel.

Két lehetőséged van. Az egyik, hogy nekiállsz és bebipflázod az összes szót, és reménykedsz benne, hogy kellő időben a megfelelő igealak jut majd eszedbe. A másik, hogy begyakorlod. Ebben az esetben sokkal könnyebben és tartósabban maradnak meg a szavak a fejedben. Máris magabiztosan használhatod őket.

Ha ennyire nem is egyszerű, de ettől nem sokkal bonyolultabb a múlt idő a németben. Tényleg csak gyakorolni kell. Mi összeraktuk hozzá a kellő számú feladatot, amivel garantáltan sikerül. Már csak rajtad múlik, hogy megtanulod-e (végre) a Perfektet.

Nos, belevágsz?

9 lépésben

A nyelvtani magyarázatokat 9 fejezetben foglaltuk össze. Igyekeztünk érthetően, egyszerűen elmondani a lényeget. A magyarázatokhoz ábrákat is találsz. Összegyűjtöttük külön listába a leggyakrabban haszhnált erős és rendhagyó igéket, illetve azokat, amelyek "sein"-val képzik a múlt idejüket. Így egy helyen megtalálod őket a teljes szótári alakkal és magyar jelentéssel. A hétköznapi társalgáshoz és akár a B2-es nyelvvizsgához is elegendő ez a tudás.

A nyelvtani összefoglalót egyszer olvasd el, nem kell megtanulni. Inkább kezd el megoldani a gyakorlatokat, és ha valamit nem értesz, hogy miért úgy van, inkább akkor olvasd el még egyszer a szabályt. Így az is jobban rögzül, és legközelebb már meg sem kell nézned. Érteni fogod és automatikusan tudod alkalmazni.

(Regisztráció után a nyelvtani magyarázatokhoz korlátlanul hozzáférsz.)

rendhagyóigék.jpg

3000 nyelvtani feladat

múltidőfeladatok.jpeg

Gyakorlatok minden mennyiségben. Mire az anyag végére érsz, biztos tudással rendelkezel majd a német múld idővel (Perfekt) kapcsolatban. Kicsit több mint 3000 feladatot készítettünk neked, hogy ezúttal tényleg megtanuld.

Fokozatosan építkezünk. Először csak ismerd fel a múlt idejű alakokat, aztán az egyre nehezedő feladatokkal eljutsz az önálló mondatalkotásig.

Minden egyes gyakorlatnál rögtön megtalálod a megoldást, és azonnal ellenőrizheted, hogy a válaszaid helyesek-e. 

Most már tényleg csak rajtad múlik!

Nos, hogy döntöttél?

Garanciával

Mint bármelyik más nyelvtanulós csomagunkra, természetesen erre is vállalunk garanciát, így Te legfeljebb a tudás hiányát veszítheted.

30 nap

100% pénzvisszafizetési garancia

A 30 nap a pénzügyi teljesítés rögzítésének napjával kezdődik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • YouTube Social Icon

Copyright 2017 © Németrevaló

Minden jog fenntartva!