Játékok nyelvtanuláshoz

Játszani jó. Kell is. Különösen, ha nyelvet tanulsz.

Nehéz, ráadásul borzasztóan unalmas dolog szavakat magolni és nyelvtant biflázni. Nem is szeretjük egyiket sem. Ezért inkább azt javaslom, hogy játsszunk.

A Németrevalón található játékok egy része abban segít, hogy könnyebben tanulj meg szavakat. Lehet, hogy azt hiszed, az elválasztást gyakorlod, de hidd el, hogy nem. Éppen játszva tanulsz szavakat. Mert minél többször találkozol egy szóval, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az végül meg is marad, ráadásul az aktív szókincsed részévé válik.

A játékok másik része pedig abban segít neked, hogy a már megtanult szavakat alkalalmazni is tud, szerkezetekben, mondatokban. Hogy ne kelljen folyton azon gondolkodni, "azt hogyan is mondjuk?", "az hogy van helyesen?". Közben pedig nincs a dolognak tétje, "csak" játszol.

Hogy mivel mi a teendő, azt megtalálod az egyes játékok leírásánál.

Viel Spaß!

Kakukktojás

A feladaat egyszerű. Melyik szó vagy mondat nem illik a többihez. A megoldás lehet a jelentés, névelő, többes szám, egy hibás szó. Vagy bármi.

2.

Igaz vagy hamis

Döntsd el, hogy az állítások igazak vagy hamisak. 

3.

Szövegértés - lyukas szövegek

Írd be a hiányzó szavakat. A hallás utáni szövegértéses feladatok nagyon hasznosak. Ne törődj vele, ha eleinte nem érted a szöveget.

4.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Copyright 2017 © Németrevaló

Minden jog fenntartva!